Kostpolitik

Vi anbefaler, at børnene har spist et godt morgenmåltid, inden de møder i børnehave. Børnene må gerne medbringer morgenmad, hvis de kommer inde kl. 7.30.
Vi anbefaler havregryn eller grovbrød. Undgå helst lyst brød og sukkerholdige morgenmadsprodukter.

FORMIDDAG:
Efter morgensamlingen spiser vi formiddagsfrugt. Børnene starter med at spise et stykke rudbrød eller andet grovbrød fra deres madpakke. Derefter må de spise det de har lyst til fra deres madpakke. Til slut spiser de forskellige slags udskåret frugt.

MADPAKKEN:
Vi forventer, at børnene har en suynd og god madpakke med hjemmefra.
Alle børn skal starte med at spise en rugbrødsmad. Derefter lader vi børnene selv bestemme, i hvilken rækkefælge de spiser det, der har i deres madpakke. Vi forlanger, at de sidder stille ved bordet, mens de spiser. Der er helt ro i de første ca. 15 min., vi spiser madpakker. Tidsrummet hvori der er helt ro varierer i de to spisegrupper – og er tilpasset børnenes alder og formåen. Vi har ingen regler om, hvad forældrene må ligge i madpakken, men anbefaler, at man følger sundhedsstyrelsens anbefalinger.
Det barnet ikke spiser komme med hjem.
Grønt: gnave-grønt, salat eller pålæg
Brød. Rugbrød eller groft brød.
Pålæg. Kød, ost eller æg
Frugt. Det friske og søde
Vi vil kune blande os i madpakken, hvis vi kan se, at barnet ikke trives.

EFTERMIDDAGSMAD:
Børnehaven serverer hver dag eftermiddagsmad for børnene. Eftermiddagsmaden varierer meget og kan eks. Bestå af grød, forskellige slags hjemmebagt brød, suppe, øllebrød osv. Desuden serveres der altid frugt til eftermiddagsmaden.
En gang om måneden har børnehaven maddag, hvor grupperne på skift står for maden.
Børnehaven serverer ifølge aftale med forældrebestyrelsen kage/søde sager ved specielle lejligheder. Det kan eks. Være i forbindelse med jul, fastelavn og påske.

Ved fødselsdage anbefaler vi, at børnene har lidt med, de deler ud af. Det kan være boller, pizzasnegle, forskellige slags frugt, der er spændende anrettet. Der er ideer til anretninger i Børnehaven.